Menu

Samen gaan we kijken welke les het meest geschikt is voor jou

Een yogales die het beste past bij jou

Yoga verminderd hart & vaatziekten

Door yoga leer je weer meer in je lichaam te zijn en je bewust te worden van je lichaam en adem

Dynamische yoga

We beginnen met een stevige wandeling van een half uur in de natuur en daarna gaan we over naar de Yoga. We doen de oefeningen met net iets meer tempo en kracht waardoor je na de les toch echt het gevoel hebt dat je actief bezig bent geweest.
De Yogahoudingen zijn ook nu weer afgestemd op de Chakra’s en vind de oorsprong in Hatha-yoga.
Het is met Dynamische Yoga zo dat we de voordelen van wandelen combineren met de voordelen van Yoga.

Ontspannen Geest

Na een tijdje ga je echt merken dat je actief bezig bent met Dynamische Yoga. Yoga is goed voor lichaam en geest. Een echte win-win situatie.

Wandelen is goed voor:

We gaan ongeveer een uurtje yoga doen. Ook hier zijn bewezen lichamelijke voordelen uit te halen bijvoorbeeld:

Chakra yoga

Een chakra is een energiecentrum in je lichaam. Een mens heeft zeven chakra’s. De chakra’s beïnvloeden de energiestroom van lichaam en geest en iedere chakra heeft zijn eigen functie. De oefeningen (houdingen) zijn afgeleid van hathayoga. De basis van yoga, waaruit alles een vorm heeft gekregen.

Brengt Balans

De verschillende oefeningen (houdingen) en ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je je lichaam meer voelt en komen je chakra’s weer in balans. Het resultaat is dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

Je lichaam weer in balans

Soms zijn onze chakra’s in balans zijn maar ook vaak in onbalans. Met deze vorm van yoga kun je door middel van oefeningen de chakra’s weer in balans brengen.
Doordat we het vaak druk hebben en veel gericht zijn op wat er om ons heen gebeurd, is het lastig om je lichaam écht te voelen. Door yoga leer je weer meer in je lichaam te zijn en je bewust te worden van je lijf en adem.

Eerste chakra

De kleur is rood en staat voor je basis het element aarde.

Aarden en je veilig voelen

Als je chakra in balans is voel je je veilig en heb je vertrouwen in je basis behoeften

Bij onbalans heb je vaak last van je darmen en botten en alles in je onderlichaam ook vind je het lastig grenzen aan te geven.

Yoga Houding: De Boom

 

Tweede chakra

De kleur die hier bij hoort is oranje

Het element water

Heeft te maken met gevoelens, emoties, relaties en sexualiteit.

Als je charka in onbalans is heb je vaak moeite met onder andere genieten van dingen en last van  de urinewegen en onderrug.

Yoga Houding: driehoekshouding

 

Derde chakra

Geel is de kleur van wilskracht

element vuur

Het is vooral een chakra van ik wil!

Emoties van het ego uiten zit vaak in woede en agressie ook gevoelens van depressie. Fysieke klachten zijn vaak  maag lever en spijsvertering klachten ook een gebrek aan eigenwaarde en zelfdiscipline.  Balans is er als je weet dat je er mag zijn en daarvoor durft te staan.

Yoga Houding: de cobra

Vierde chakra

Groen of roze is de kleur en het is het middelste chakra dat staat voor verbinding.      Het hart chakra balans tussen lichaam en geest.

Het element lucht hoort hier bij

Gevoelen van liefde, vertrouwen en compassie horen hierbij. Als het in onbalans is ben je vaker boos angstig en jaloers. Dus het is belangrijk om het weer in balans te krijgen zodat je weer vriendelijk bent en begrip hebt voor jezelf en anderen.

Yoga houding Brug houding

Vijfde chakra

Bevind zich in de keel en wordt dan ook het keelchakra genoemd. De kleur blauw hoor hierbij

Het element ruimte!

Wat vooral belangrijk is bij dit chakra is dat je durft te spreken, communicatie.

Is het in onbalans dan worden mensen vaak verlegen en stil het gevoel en spreken liggen niet op de zelfde lijn. Als het in balans is worden mensen ook vaak creatiever en durven zich meer uit te spreken en uit te drukken. Tevreden zijn is een mooi woord!

Yoga houding de ploeg

Zesde chakra

Wordt het derde oog genoemd en bevind zich dan ook tussen de beide wenkbrauwen

De kleur die erbij hoort is indigo

Het staat voor concentratie, intuïtie en zelfkennis bij het in onbalans zijn van dit chakra raak men vaak het vertrouwen in zich zelf kwijt en ziet de dingen niet meer helder. Hoofdpijn is vaan een fysieke uiting van onbalans.

Yoga Houding: hoofdstand

Zevende chakra

Is je kruin en heeft de kleur wit of violet

Het 7de chakra staat voor spiritualiteit en ingegeven ook wel bewust zijn genoemd.

Het innerlijke weten en het laten stromen van energie.  Een echt houding is hier niet voor te noemen maar men doet vaak visualisatie en meditatie oefeningen om meer in contact te komen met je 7de chakra. 

Zwangerschap Yoga

Door middel van yoga oefeningen leer jij je “nieuwe” lichaam kennen en te ontspannen.

Tijdens de lessen komen er ook verschillende ademhalingstechnieken voorbij die vooral tijdens de bevalling gebruikt kunnen worden.

Door deze vooraf al te oefenen leert je lichaam ze kennen zodat het tijdens de bevalling makkelijker toe te passen is.

Jij en Je Baby

Wat ik mijn cursisten vooral wil mee geven is dat ze met vertrouwen hun bevalling tegemoet gaan. Weten dat je lichaam hiervoor is gebouwd en dat je weet dat je het kan!

Contact met je baby

Bewust zwanger zijn vind ik ook belangrijk. Het is zo’n bijzondere tijd die in een oogwenk voorbij is. Fijn om bewust een moment te nemen en er bij stil te staan wat er in je lichaam allemaal gebeurd. Contact maken met het ongeboren kind, even jij en je baby in je buik.

Ouder & Kind Yoga

Doordat we in de huidige samenleving veel “moeten” is het soms fijn om even stil te zijn. Juist in deze tijd van sociale media en computers die altijd de aandacht krijgen.
Hoe vaak zit uw zoon/dochter gemiddeld achter een beeldscherm? Vaak is dit voor school maar ook voor vermaak, waarschijnlijk kunt u zelf de apps en sites wel kunt bedenken. Onze kinderen groeien op met dit medium. Dit is natuurlijk een mooie ontwikkeling maar het zou mooi zijn om hier meer een balans in te vinden.
In veel thuissituaties kunnen kinderen als er even niks te doen is minder makkelijk creatief zijn en is spelen of vervelen wel echt verleden tijd. Op dit soort momenten lonkt altijd een telefoon of tablet. 

Ontspanning en Loslaten

Yoga is makkelijker ontspannen en loslaten, bewust zijn van wat er met je adem gebeurt in verschillende situaties en te leren deze te beheersen en je weer te ontspannen. Zo zullen toetsen op school makkelijker zijn en ook durf je meer te leven vanuit je eigen kracht en vertrouwen. Welke ouder wil dit nu niet voor hun kind?

Even weg met de prikkels

Kinderen van nu leren veel minder voelen dan vroeger. Bijvoorbeeld: Wat gebeurt er in mijn lichaam en welke gevoelens heb ik ergens bij?
Evenals het even “uitzetten” van het hoofd is moeilijk want altijd en overal zijn prikkels aanwezig.
Door mijn studie heb ik met kinderen verschillende oefeningen mogen doen en heb ik ervaren dat sommige kinderen het heerlijk vinden even niks te moeten en helemaal in hun lijf kunnen zitten met hun gedachten. Hierdoor kunnen ze eerder ontdekken wat er in hun speelt en daar beter leren mee om te gaan en naar te handelen in de toekomst. Door Yoga aan deze doelgroep te geven weet ik dat Yoga voor kinderen een heerlijke rustgevende ervaring is met veel voordelen op vele verschillende vlakken. Ook de combinatie om yoga samen met je kind te doen werkt heel goed. Vooral in de jongere leeftijden kan je samen met je kind spelenderwijs oefeningen en bewustzijn ervaren.

Enthousiast geraakt?

Bel me of stuur geheel vrijblijvend een email, ik neem dan contact met je op en bespreken we samen de mogelijkheden.